News

News and updates from the Jahjaga Foundation.
June 18, 2019

Rrëfimi i Luljeta Pula Beqirit mbi rrugëtimin e saj të gjatë në politikë

Autore: Besa Kalaja Luljeta Pula Beqiri gruaja protagoniste e viteve të 90-ta, tregon për aktivitetin e saj dhe sfidat nëpër të cilat ka kaluar. Ambienti kosovar […]
June 18, 2019

Duda Balje: Nuk dua të ngris çështje që janë vetëm specifike për komunitetin tim

Autore: Dafina Halili “Ama letërnjoftimin”, një familjar i kishte thënë Duda Baljes, para zgjedhjeve parlamentare të vitit 2010, kërkesë e cila do t’ia ndryshonte tërësisht jetën […]
June 13, 2019

Intervistë me ministren e Administratës Publike, Adrijana Hodžić

Autore: Salie Gajtani-Osmankaq “E kam thyer akullin në atë kohë. Sepse, edhe kur ka pasur tensione në gjithë qytetin, zyra ime asnjëherë nuk ka pasur ndonjë […]
June 13, 2019

Kusari-Lila nuk e sheh si të pamundshme udhëheqjen e politikës nga gratë

3 Maj 2019. Liridona Ahma Fëmijëria e saj është e ndarë në dy pjesë, një pjesë në Pejë dhe pjesa tjetër në Gjakovë, ngase nëna e […]
April 19, 2019
Deklarata e Prishtinës e lëshuar në emër të të gjithë të mbijetuarve të Kosovës. English and Serbian below: Deklaratë nga Prishtina në emër të të mbijetuarve […]
April 17, 2019

International Conference: “Giving voice to the survivors of sexual violence in conflict”

On 8th of March 2019, the Jahjaga Foundation, in cooperation with the German Embassy, the UN Women and the UN Kosovo Team organized the International Conference: […]
June 21, 2018

Role of Media in Promoting Women Participation in Governance

On 13 June 2018 in Pristina, the Jahjaga Foundation presented the project “The Role of Media in Promoting Women’s Participation in Governance. ” The project is […]
June 21, 2018

First phase of soft skills training completed

As part of the project “Economic Empowerment of Marginalized Women”, the Jahjaga Foundation awarded yesterday 10 certificates for 5 women participants from Drenas and 5 from […]
June 21, 2018

Jahjaga Foundation Launched in Prishtina

On 20 March, former President Atifete Jahjaga, the first woman President of Kosovo, launched the Jahjaga Foundation. The Foundation will work to create a just society […]